Content

Het medium internet

Als je iets wilt bereiken door gebruik te maken van het internet, dan weet je best hoe het web in elkaar zit.

Het idee dat de hele wereld je markt is, is in principe wel juist. Maar omdat het de individuele bezoeker is die de muis bedient, bestaat deze markt wel uit meer dan 7 miljard individuen.

Navigatie

Stel dan ook deze bezoeker centraal en zorg ervoor dat het voor hem snel duidelijk is of hij al dan niet tot de doelgroep van de site behoort.  Zorg er dus voor dat de bezoeker rechtstreeks op de pagina komt met de informatie waarnaar hij op zoek is (SEO).  Hij is (nog) niet geïnteresseerd in u maar in uw informatie die past bij zijn behoefte.

Als de bezoeker, nadat hij op uw website is gekomen, die informatie niet met één muisklik kan bereiken is hij snel weer weg.

Schrijven voor internet

Hou er rekening mee dat het beeldscherm een visueel medium is en niet een medium om te lezen. De professionele internetgebruiker leest getrapt van links naar rechts. Hij scant eerst de titels waarop hij kan doorklikken, vervolgens indien mogelijk de korte omschrijving (streamer) en daarna klikt hij door om te lezen wat er dan op zijn scherm verschijnt. Het verhaal over internet, dat u korte compacte stukken moet schrijven voor uw website, is daarom onzin. Als dat wat op het eerste scherm getoond wordt de bezoeker aanspreekt, dan scrollt hij de rest meestal door en hij zal graag het hele stuk willen downloaden of direct naar de printer willen sturen om alles offline te lezen. Korte teksten, die op één pagina passen, voldoen doorgaans niet aan zijn informatiebehoefte en zullen dus bekeken maar niet gelezen en meestal vergeten worden.

Zorg er dus voor dat de bezoeker gemakkelijk de complete content kan absorberen.

Content is King

Nagenoeg alle zoekmachines op internet indexeren momenteel op content en op relevantie van woorden in de tekst. Google bijvoorbeeld indexeert überhaupt geen keywords en descriptions meer. Hoe meer samenhangende tekst u heeft op uw website, des te beter zult u scoren in de zoekmachines. Fabeltjes over metatags, frequent aanmelden bij zoekmachines enzovoort zijn bij de tegenwoordige zoekmachines dus onzin.

Het vinden van bezoekers is vaak lastig. Belangrijk is dat u duidelijk voor ogen heeft wie u doelgroep is en dat u juist voor deze doelgroep een behoorlijk assortiment biedt van wat juist deze doelgroep graag wil hebben.

Contacteer ons vrijblijvend over internet content

Content

Loft 33

Home

References

Website

Apps

eShop

Content

Social

Video

Contact

Loft 33

LOFT 33

Persilstraat 51 Bus 2
3020 Herent (Leuven)
T: +32 16 46 85 80

info@loft33.com